Kuhinja- družabno srce doma

 

 Kuhinji je namenjen najboljši, največji in najsvetlejši prostor v domu.

 

Vedno več je kuhinj, ki so združene z jedilnico in dnevnim prostorom. Zato je dobro, da ima tudi pohištvo v teh prostorih skupno rdečo nit.

Izbirajte med toplimi, sončnimi barvami. V rumenih, smetanastih tonih v kombinaciji z barvo naravnega lesa. Hladne barve kot so modra in vijolična naj v kuhinji ne prevladujejo. Izjema je le travnato zelena oz. barva zelenega jabolka. Ta barva, da prostoru svežo energijo.

V kuhinji mora biti dovolj površine za pripravo hrane. Med pripravo hrane moramo imeti vse na dosegu in dovolj prostora, da se nemoteno gibamo po prostoru.

 

Kuhinja- Klasična postavitev

Vsi kuhinjski elementi in aparati so postavljeni ravno ob steno. To klasično postavitev lahko popestrite z otokom in tako razmejite prostor med kuhinjo in dnevno sobo ali jedilnico.

 

Kuhinja- postavitev Galeja

Taka oblike kuhinja je idealna za ožji, dolg prostor. Kuhinjski elementi in aparati so postavljeni ob obe steni vzporedno. Pri tej obliki lahko maksimalno izkoristimo prostor.

Kuhinja- postavitev L

Primerna za majhne in srednje velike prostore, kjer lahko odlično izkoristimo tudi kot. Kuhinjski elementi so postavljeni ob steni, ki sta med seboj pravokotni. Običajno je vgradni štedilnik z napo, kuhinjski elementom in hladilnikom na koncu enega kraka in vgradno korito s pomivalnim strojem in vgradno pečico na drugem kraku.

Kuhinja- postavitev Podkev

Taka postavitev je lahko podaljšek L postavitve, kjer lahko z nadaljevanjem elementov ob enim izmed krakov tvorimo še tretjo, nižjo steno. Ponavadi na ta način razmejimo prostor med dnevno sobo in kuhinjo.

Kuhinja- z otokom

Klasični postavitvi, postavitvi v L ali obliki podkve dodamo kuhinjski otok. Otok nam lahko služi kot dodatna delovna površina za pripravo hrane z vgradnim koritom, kot prostor s stoli, kjer lahko tudi pojemo obrok ali prostor za shranjevanje. Otok je primeren za večji prostor.

Več naših kuhinj: