Spalnica- prostor za regeneracijo, sprostitev in ljubezen

 

Je drugi najpomembnejši prostor v vašem domu. Eno tretjino našega življenja preživimo v spalnici.

 

Pri opremljanju spalnice moramo imeti v mislih, da je to naš intimen prostor za počitek, sprostitev in regeneracijo telesa.

Najvažnejši kos pohištva je postelja. Za dobro spanje je poleg ustrezne klime v sobi važen ustrezni spalni sistem  in položaj postelje. Odstranimo vso elektroniko iz spalnice (TV, računalnik, mobitel).

Vzglavje postelje mora biti vedno prislonjeno ob steno. Nasproti postelje oz. ob nogah spečega ne sme biti direktno ogledala ali vrat. Na vsaki strani postelje mora biti nočna omarica. Najbolj optimalna velikost postelje za odlično partnerstvo je cca. 150cm x cca. 200 cm.

Postelja odraslega nikoli ne sme biti postavljena v kot. Tako sta glava in ena stran telesa ob dveh stenah- to predstavlja za odraslega preveč podpore in ga oddaljuje od samostojnosti v življenju. Podoben vpliv ima na odraslo osebo tudi lega, kjer je postelja na eni strani v kotu. Tisti, ki spi na tej strani se ne čuti samostojnega in prepušča odločanje drugemu.

Na steni nad glavo nikoli ne obešamo težkih predmetov, ogledal. Tudi most v spalnici ni zaželjen, saj imamo stalni podzavestni strah, da nam bo padel na glavo.

Barve pohištva v spalnici naj bodo v nežnih pastelnih barvah in barvah lesa.

 

Obvezni elementi v spalnici:

  • postelja
  • nočni omarici
  • komoda (če je dovolj prostora)
  • garderobna omara.

Več spalnic: