10 Sep

Kako narediti, da se bo stranka vsak dan spomnila na vas?

Ste že kdaj razmišljali kaj bi naredili, da bi se stranka vsak dan spomnila na vas? Ne mislim na newslettre, ki se vsak dan kopičijo v naših nabiralnikih. 😉 Torej, kako stranko prepričati, da bo vašo vizitko vedno nosila pri sebi, v denarnici?

Kaj si želi vsak?

Pomislite, kaj si želimo vsi? Rekli boste srečo, ljubezen, denar. Želja je veliko. Najpogostejši odgovor je BITI SREČEN. Vendar srečo običajno prelagamo na kasnejše obdobje, ko bomo imeli boljšo službo, ko bomo imeli nov avto, hišo.

Malo nas je takih, ki se zavedamo, da je potrebno biti srečen TUKAJ in SEDAJ.

Ostati v tem trenutku je dandanes velik izziv. Misli nam bežijo v preteklost in prihodnost. Potrebujemo nekaj, da bi nas spomnilo na to, da bomo srečni vsak dan. Stranka potrebuje nekaj, da jo vsak dan spomni, da bo srečna…

Hm, kaj pa gumb za srečo?

Torej, če je sreča in ostati v sedanjem trenutku tisto, kar želimo stranki sporočiti, kako naj to naredimo, da bo imela naše sporočilo vedno pri sebi? Kaj imate vi vedno s seboj in uporabljate večkrat na dan? Rekli boste mobitel. Drži! 🙂 Vendar mi smo stavili na denarnico.

Kateri je tisti simbol sreče, ki bi ga imel vsak najraje pri sebi?

To je bilo naše naslednje vprašanje. Zdravje, sreča v ljubezni, uspeh v službi – skoraj vsak drugi človek verjame v pozitivno moč simbolov sreče na primer deteljica, pujsek, podkev, pikapolonica, dimnikar… Hm, dimnikar!? Ko ga srečamo na ulici, začnemo skoraj vsi iskati gumb, da bi se hitro prijeli zanj in si nekaj zaželeli. Tako smo dobili idejo za izdelavo našega gumba za srečo.

Boljši rezultati, kot z navadno vizitko

Gumb za srečo

Oblikovali smo gumb iz pleksi prozornega stekla, nanj napisali Gumb za srečo, narisali deteljico in napisali naslov naše spletne strani. Vsakemu, obiskovalcu naše trgovine , ki je prejel gumb smo povedali, da želimo, da jih gumb spomni na to, da so vsak dan srečni. Takoj smo privabili nasmehe na njihove obraze.

Ugotovili smo, da je potrebna le majhna pozornost, da spremeni stranko v zvestega kupca. Kako pa vi poskrbite za vaše stranke? Bi tudi vi imeli podobne gumbe?